Президентът Румен Радев свика консултативна среща, на която бяха обсъдени последиците

...
Президентът Румен Радев свика консултативна среща, на която бяха обсъдени последиците
Коментари Харесай

Стремежът към военна победа заглушава призивите за мир

Президентът Румен Радев свика консултативна среща, на която бяха разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна. В нея вземат участие министри, зам.-министри, шефове на организации и на Военното разузнаване.

Разумът отстъпва на оръжията, а стремежът към военна победа заглушава апелите за мир. Така разяснява ескалацията на войната в Украйна президентът.

" Въпреки че все още няма директна военна опасност за страната ни, рисковете се набелязват и се работи за тяхното миниманизиране ", съобщи Радев. 

“България е измежду най-засегнатите. Ескалацията на спора може да засегне освен доставките на газ, само че и доставките на нефт и произвеждане на горива в България. Работата на огромните електроцентрали, доставките по море, всичко това взето дружно знаем какво значи - задълбочаване на икономическата и обществената рецесия ”, добави още той.

Държавният глава прикани партиите да стимулират българските жители да дадат своя глас на идните изобри.  

" Само след седмица ни следва да проведем извънредно значими изброи. Тук е времето да чуем партиите с упоритост да ръководят по какъв начин ще преодоляват политическата рецесия и към какво ще се сплотяват, с цел да реализиран управническо болшинство ", съобщи Радев. " Сега е моментът за обединяване, пред лицето на рецесията, пред лицето на всички опасности и закани. Сега е моментът партиите да привлекат жителите да гласоподават, с цел да се реализира законна изборна интензивност ", сподели още той. 

" Критично значимо е България да има парламент и постоянно държавно управление! ", безапелационен бе президентът.

Коментар за отражението на войната в Украйна у нас направи и министър председателят Гълъб Донев.

“Това, което държавното управление прави, е да бъдат готови безусловно всички системи, които биха могли да бъдат наранени от ескалацията на спора, да бъдат готови, тъй че да осигурим всичко належащо за българския бизнес и българските жители, да бъдат сигурни през есенно-зимния сезон, за това, че доставките и на газ, и на недопечен нефт ще бъдат обезпечени. Българския бизнес и жители ще бъдат обезпечени ”, сподели той след края на консултативната среща. Донев отхвърли все още страната ни да е застрашена от петролно ембарго. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР